« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΥΣΕΕ - Θερινό Ηλιοστάσιο στον αρχαίο Φενεό. Μια συγκλονιστική εμπειρία

Κυριακή πρωί πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα. Ξεκινάμε. Σήμερα εμείς οι Έλληνες Εθνικοί γιορτάζουμε μία από τις τέσσερις μεγάλες γιορτές μας. Το Θερινό Ηλιοστάσιο. Το προηγούμενο βράδυ είχαμε απολαύσει μία υπέροχη και ολόλαμπρη Πανσέληνο από τις πλαγιές της Πεντέλης και σήμερα γεμάτοι ενέργεια και όρεξη επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν. Προορισμός μας ο Ναός του Ασκληπιού στην Αρχαία Φενεό στην Κορινθία.

Πρώτος μας σταθμός ο Ισθμός, το πρώτο καφεδάκι. Προχωράμε για Κιάτο. Ο Κορινθιακός κόλπος λάμπει. Στα νερά του καθρεπτίζεται ο ήλιος και καθώς ανεβαίνουμε τις πλαγιές της Κυλλήνης (Ζήρια το λένε σήμερα) το πράσινο ανακατεύεται με το γαλάζιο κάνοντας το τοπίο μοναδικό. Μέσα από τις πάμπολλες στροφές ξεπροβάλλει μία οργιώδης βλάστηση, η ποικίλη βλάστηση της Ελλάδος, που όπου δεν είναι καμένη δεν χορταίνεις την ομορφιά και τις ευωδιές της. Μέσα στα έλατα, τις καρυδιές, τις κερασιές και τις οξιές εμφανίζεται η λίμνη Στυμφαλία σε υψόμετρο 800 μέτρα. Η λίμνη των μύθων και των παραδόσεων. Η λίμνη του Ηρακλή και του άθλου του με τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Πολλοί οι αποσυμβολισμοί των μύθων και όλοι γοητευτικοί. Σήμερα η λίμνη δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου, από τα καλάμια που την σκεπάζουν. Τα γύρω χωριά πετρόκτιστα απόλυτα ταιριαστά στο περιβάλλον. Μετά την Καστανιά (υψόμετρο 920 μέτρα και 179 κάτοικοι) ένα από τα πανέμορφα πετρόκτιστα χωριά, κατηφορίζουμε προς την Αρχαία Φενεό.

Το πούλαν αγκομαχάει στους χωματόδρομους, ανάμεσα στις καρυδιές και στα χωράφια με τα κατάξανθα στάχυα που ακόμα δεν είχαν θερίσει. Ακολουθούμε ένα στενό μονοπάτι με τα πόδια. Φθάνουμε. Όπως οι περισσότεροι ιεροί τόποι των προγόνων μας εγκαταλελειμμένο και αφρόντιστο το ιερό του Ασκληπιού. Ετοιμαζόμαστε για την τελετή μας. Η σκέψη και μόνο ότι ιερουργούμε σε έναν ιερό τόπο, που για πολλούς αιώνες δεν είχαν ακουστεί τα λόγια των ύμνων (άλλωστε αυτή την αξία έχει η απόδοση των ύμνων στα αρχαία ελληνικά), μας κάνει να νοιώθουμε όλοι μας πανευτυχείς.

Ξεκινάμε. Η συγκίνηση είναι διάχυτη, η απόλυτη σιωπή παρέα με τα κελαηδίσματα των πουλιών είναι οι συνοδοί στους ύμνους μας και ο Απόλλων που τιμούμε είναι παρών με όλη την λαμπρότητά του.Όταν ακούστηκαν τα λόγια της Ιέρειας: "Του ημετέρου έθνους εσποδωμένου και δουλωθέντος και του τελευταίου Ιερού Πυρός σβεσθέντος..." νοιώσαμε όλοι ρίγη συγκίνησης. Που και που φυσάει ένα δροσερό αεράκι και νοιώθουμε πως μας χαϊδεύει η θεϊκή αύρα της Ελλάδας. Μετά και την ονοματοδοσία της φίλης μας Μύρτιδος και την χαρά να την έχουμε κοντά μας, ανταλλάξαμε τις ευχές μας για καλή υγεία και φύγαμε με την υπόσχεση ότι θα προσπαθούμε να ιερουργούμε σε κάθε σημείο του τόπου μας που για χρόνια παραμένει υποτιμημένο.

Φθάνοντας στο χωριό Αρχαία Φενεός, επισκεφθήκαμε το μικρό μουσείο, όπου υπάρχει το υπερμεγέθες κεφάλι της Θεάς Υγείας, (το άγαλμα της υπήρχε στον Ναό του Ασκληπιού κατά την αρχαιότητα) και εκεί μπροστά της ειπώθηκε για πρώτη φορά (φαντάζομαι) κατά τους νεώτερους χρόνους και ο Ύμνος στην Υγεία. Εύχομαι να μην είναι η τελευταία φορά. Φάγαμε στο διπλανό εστιατόριο και πήγαμε για τον απογευματινό μας περίπατο στην τεχνητή λίμνη Δόξα. Μία πανέμορφη λίμνη, ανάμεσα σε πανύψηλα βουνά με έλατα και υπέροχα χρώματα. Τα σμαραγδένια νερά της, δροσερά και καθαρά μας γαλήνεψαν.

Ξεκινήσαμε για τον γυρισμό. Γεμάτοι Ήλιο, Χαρά γιατί τιμήσαμε τους προγόνους και Θεούς μας, Ευεξία γιατί χορτάσαμε Φύση, και τελικά γεμάτοι Ελλάδα. Και του χρόνου να είμαστε καλά.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.