« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΟ πρώτος εορτασμός της Επετείου της Μάχης του Μαραθώνος, από το ΥΣΕΕ,
τον Σεπτέμβριο του «2002»

Η συνάντηση είχε ορισθεί από τους Έλλήνες Εθνικούς την 21η Βοηδρομιώνος, ώρα 6η το απόγευμα. Χώρος: ο Τύμβος των πεσόντων Αθηναίων στον Μαραθώνα, ο λόγος: να συνεορτάσουμε την επέτειο της Μάχης και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ξεχασμένους από την Πολιτεία, Μαραθωνομάχους. Όμορφο απόγευμα, γλυκύτατο, νοιώθαμε την ισημερία και περιμέναμε την πανσέληνο.
Είχαν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες με βροχές. Βροχές περίεργες για τον τόπο μας, μα και δώρο εξ ουρανού, που λες και προσπαθεί να φυλάξει αυτόν τον τόπο από την ερημοποίηση.

Ο περιβάλλων τον Τύμβο χώρος, ήταν καταπράσινος, τα δένδρα φρεσκοπλυμένα λαμπύριζαν και τα χόρτα μύριζαν υπέροχα (πόσες φορές δεν ευχήθηκα, κοιτώντας αυτή την υπέροχη εικόνα, να μπορούσαμε αφού έχουμε αποτυπώσει την εικόνα, να. αποτυπώναμε και τις μυρωδιές).
Και τι πράγμα περίεργο για την σημερινή ελληνική πραγματικότητα, ο τόπος ήταν πεντακάθαρος, τριγύρω από τον Τύμβο.
Βέβαια το βαρύ σκουριασμένο λουκέτο στην κεντρική πόρτα της περίφραξής του, έδειχνε ότι είχε καιρό να τον επισκεφθεί κάποιος, τουλάχιστον . επισήμως. Από την άλλη όμως, βλέποντας το άνοιγμα του σύρματος από την πίσω μεριά του χώρου, σκεφθήκαμε ότι ίσως να το άνοιξαν κάποιοι, που ήθελαν να πλησιάσουν και να καθίσουν κάτω από τις ελιές και τα υπόλοιπα δένδρα που υπάρχουν εκεί και να αναλογισθούν την υπέροχη στάση των ανθρώπων, που αναχαίτισαν τα εξ ανατολής στίφη, εμποδίζοντάς τα, να επεκταθούν στην Ευρώπη (όσο και αν αυτό πριν λίγο καιρό, υποτιμήθηκε από τον νύν υπουργό Πολιτισμού κ. Βενιζέλο).

Σιγά - σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι φίλοι, παιδιά, νεαρά άτομα, με λουλούδια, με δάφνινα στεφάνια, να γεμίζουν με την παρουσία τους τον χώρο γύρω από τον Τύμβο, με την χαρά της ψυχής τους ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Θέαμα συγκινητικό, μοναδικό, θέαμα από άλλους τόπους και άλλες εποχές, μία 80αριά άνθρωποι που εναντιώνονται στην λήθη και το κατευθυνόμενο σβήσιμο από την μνήμη, της προχριστιανικής μας κληρονομιάς και παράδοσης. Άνθρωποι που ήλθαν για να συμμετάσχουν στην γιορτή, να ενώσουν σε μία, την σκέψη και το πνεύμα τους και ανεβάζοντάς τα στους ουρανούς να τιμήσουν Εκείνους.

Εκείνους τους ξεχασμένους. Η περιγραφή της Μάχης από τον ομιλητή, τον ιστορικό κ. Βλ. Ρασσιά, μάς έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε εικόνα τα λόγια του και να παρακολουθήσουμε βήμα προς βήμα την εξέλιξή της.
Δωρική και συγκινητικά κατανοητή η περιγραφή, μας οδήγησε σε ατραπούς ονείρου και μας έκανε να νοιώσουμε και να καταλάβουμε για καλά την τεράστια σημασία αυτού, του πραγματικά ιερού τόπου, (που μαζί με τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα και τις Πλαταιές θα έπρεπε να τιμώνται από όλους εμάς, αφού δεν τιμώνται από τους άλλους, για να μας τονίζουν πόσο ιερή είναι η Πατρίδα μας), να νοιώσουμε υπερηφάνεια γιατί πατούσαμε τα ίδια χώματα με αυτούς, γιατί γεννηθήκαμε στον ίδιο τόπο με αυτούς.

 « Παλλάς μουνογενής, μεγάλου Διός έκγονε σεμνή . »

Ο ύμνος στην Αθηνά, ανεβαίνει μαζί με το λιβάνι και την μυρωδιά από τον οίνο της σπονδής, στους ουρανούς, στους Αθάνατους Θεούς, για να συναντήσει τις ψυχές του Μιλτιάδου, του Αριστείδου, του Κυναίγειρου.
Έπειτα τα λουλούδια και τα στεφάνια, αλλά πάνω απ' όλα η διάχυτη χαρά και η συγκίνηση, μία χαρά σκορπισμένη στον αέρα, ορατή, απτή, μυρωδάτη. Και φεύγοντας, καθώς αντικρίσαμε τον ολοστρόγγυλο δίσκο της Πανσελήνου, ακούω την φωνή της φίλης μας Αγάπης ". λαμπετίη, χαριδώτι, τελεσφόρε, νυκτός άγαλμα."

Δειλινό αφιερωμένο στις ψυχές των Ηρώων και τους Θεούς. Νύχτα μοναδική, ευάστερος. Τιμή και μνήμη για τους Θεούς και τους μαχητές προγόνους μας.

 


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.