« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΤο ΥΣΕΕ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Εφημερίδα «Espresso»
(αναφορά στην εορτή του Τριεσπέρου που διοργάνωσε το ΥΣΕΕ, Σάββατο 4.1.2008), σελίδα 16Oι πολυθεϊστές γιόρτασαν τα δικά τους "Χριστούγεννα"

Την ώρα που οι Χριστιανοί γιόρταζαν τη γέννηση του Χριστού, οι πολυθεϊστές το «έριχναν» στο Τριέσπερο. Για δέκατη συνεχή χρονιά οι Ελληνες πολυθεϊστές ή «εθνικοί» -όπως αυτοαποκαλούνται- γιόρτασαν το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου τα δικά τους «Χριστούγεννα». Το γνωστό από την αρχαιότητα Τριέσπερο είναι η γιορτή που έχει να κάνει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, την αρχή της ετήσιας τροχιάς του ηλιακού δίσκου και τη γέννηση του ηλιόθεου Τριέσπερου Ηρακλή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλοσοφικό κέντρο «Εκατηβόλος», παρουσία πλήθους πολυθεϊστών, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα προκειμένου να λάβουν μέρος στον εορτασμό.

Τμήμα του χώρου είχε μετατραπεί σε ιερό, με την ογκώδη πέτρινη τράπεζα στη μέση να αποτελεί κανονικό βωμό, σκεπασμένο με λουλούδια, καρπούς, προτομές θεών και δοχεία με κόκκινο κρασί. Δεξιά της δέσποζε ένας δίμετρος κλασικός κούρος και αριστερά ένα γυμνό από στολίδια φυσικό έλατο, που ήταν κι αυτό μέρος της διακόσμησης της τελετής.

Μόλις ξεκίνησε ο εορτασμός «ιερείς», ντυμένοι στα λευκά, άναψαν θυμίαμα και ένα μεγάλο τμήμα του χώρου καλύφτηκε από καπνό με έντονο άρωμα. Αμέσως ένας από τους «ιερείς» προσπάθησε να «ανοίξει» (όπως λένε οι πολυθεϊστές) δρόμο επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τους «εθνικούς» θεούς, καλώντας τους να έλθουν ευμενείς και να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Ακολούθησαν λατρευτικοί ύμνοι προς την Αθηνά, τον Απόλλωνα, τον Ηλιο και τον Ηρακλή. Σε κάθε ύμνο μάλιστα ο «ιερέας» έριχνε στο βωμό σπονδές κόκκινου κρασιού και ανανέωνε τα θυμιάματα. Τελευταίος ύμνος ήταν εκείνος προς τον θεό Διόνυσο, η πιο εντυπωσιακή ίσως στιγμή του εορτασμού. Γύρω από το βωμό στάθηκαν μουσικοί με κρόταλα, τύμπανα, πνευστά και κιθάρα στα χέρια, ενώ ένας νεαρός λευκοντυμένος «ιερέας» άρχισε με εντυπωσιακή μουσική να απαγ [Μουσικοί με όργανα στα χεριά δίνουν ρυθμό στον νεαρό «ιερέα» που ψάλει τον ύμνο στο Διόνυσο. ] γγέλλει με πάθος τον ορφικό λατρευτικό ύμνο για «τον μεγάλο μυστηριακό θεό της εσωτερικής απελευθέρωσης». Λίγη ώρα αργότερα ο «ιερέας» που άνοιξε την τελετή ζήτησε από τους «πατρώους» θεούς και θεές να αυξάνουν το «ιερό φως» στους ευσεβείς, ώστε να τους προστατεύουν από κακά, πόνους και ασθένειες. Επειτα κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να περάσουν από το βωμό, να πάρουν μία κόκκινη κορδέλα και να τη δέσουν στα κλαδιά του μικρού ελάτου, κάνοντας ταυτόχρονα μία ευχή για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους. Τέλος, όπως κάθε πολυθεϊστική εορτή, έτσι και η συγκεκριμένη έκλεισε με το γνωστό συμπόσιο, όπου τα μέλη του Εκατηβόλου είχαν φροντίσει να υπάρχει άφθονο κρασί και πλούσια εδέσματα.

«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.