« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxH Μεγάλη Τελετή του Υ.Σ.Ε.Ε. στον Ναό του Ολυμπίου Διός
Την σχετική άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών εξασφάλισε το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ).

Ημερομηνία: 10 Δεκεμβρίου «2006», ημέρα «Κυριακή». Τόπος: είσοδος του «Ολυμπιείου», του Ναού του Θεού Διός, απέναντι από το Ζάππειο, στο κέντρο της Αθήνας, ώρα 11.40 το πρωϊ.

Ο ήλιος ήταν πιο λαμπερός από κάθε άλλη ημέρα και εάν δεν ήξερε κάποιος την ημερομηνία, θα νόμιζε ότι ήταν άνοιξη, όπως σίγουρα νόμιζαν και κάποια λουλούδια που είχαν ανθίσει. Η προσυγκέντρωσή μας είχε ορισθεί στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Ήξερα πως των περισσοτέρων η καρδιά χτυπούσε ανήσυχα, με αγωνία. Άλλοι είχαμε αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό και το γεγονός (το πρώτο στον ιερό αυτό τόπο μετά από αιώνες) και άλλοι εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ' αυτό που είχαν αναλάβει.
Μαζευτήκαμε και προχωρήσαμε. Όσο πλησιάζαμε κάτω από τις επιβλητικές κολώνες του Ναού, έβλεπα κι' άλλους κι' άλλους, «καλημέρα» ο ένας, φιλιά ο άλλος, όλοι εκεί, καμιά διακοσαριά άτομα ίσως και περισσότερα, όλων των ηλικιών, όλοι μαζί σαν να το περιμέναμε καιρό, αιώνες ίσως, αυτό που θα γινόταν. Μπροστά στα ερείπια του υπέρλαμπρου Ναού, σταθήκαμε, οι πρώτοι, μετά από αιώνες θρησκευτές, με τα άσπρα μας, με το κρασί μας, με το λιβάνι μας, με τα λουλούδια μας, να αποτίσουμε τιμές στους αιώνιους πατρώους Θεούς. Τιμές που έβγαιναν μέσα από τις καρδιές μας, που οι περισσότεροι από εμάς που απευθύνθηκαν στους Θεούς με τους ύμνους τους, δεν είχαν κλείσει μάτι όλη την νύχτα, από την υπέροχη αγωνία που ένοιωθαν.

Σταθήκαμε εκστατικοί, κάτω από τον υπέρλαμπρο ήλιο, μπροστά στα υπολείμματα του αστραφτερού Ναού του Θεού Διός και με τα χέρια σηκωμένα ψηλά και φωνές και κορμιά τρεμάμενα, με μυαλό συγκεντρωμένο σ' αυτό που γινόταν, απευθύναμε τους ύμνους, τις σπονδές μας και τις ευχαριστίες μας στους Θεούς και τους προγόνους μας. Ήμασταν όλοι εκεί, ενωμένοι με την υπόσχεση πως θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε, ακόμα και ακόμα περισσότερο.

Πολλοί που έκαναν το περίπατό τους εκεί σταματούσαν και έκπληκτοι κοιτούσαν και ρωτούσαν «τι γίνεται». Στέκονταν όμως με σεβασμό και κάποιοι από αυτούς με συγκίνηση. Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε ξενάγηση του χώρου από τον συγγραφέα και ιστορικό Βλάση Ρασσιά, όπου εκεί ακούσαμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα για την πορεία του Ναού στο διάβα των αιώνων (ακόμα και για την εποχή της Βυζαντινοκρατίας και Οθωμανοκρατίας, όταν η επικρατούσα Θρησκεία είχε πείσει τον απλό λαό, ότι τα ερείπια αυτά ήταν το «παλάτι της βασιλοπούλας» και μάλιστα της γυναίκας του Σολομώντα!).

Φύγαμε. Ανηφορίζοντας κάποιοι στα στενά της Πλάκας, όπου πήγαμε για φαγητό, βλέπαμε ένα μεγάλο πουλί, επάνω από τον χώρο του Ναού, που από το άνοιγμα των φτερών και από το ζύγισμα που έκανε, πιθανολογήσαμε ότι μπορεί να ήταν αετός. Αλλά ακόμη και γεράκι να ήταν, ποτέ δεν μπορώ να φαντασθώ γεράκι στο κέντρο της Αθήνας.

Είθε οι Θεοί να είναι αρωγοί όλων μας, γιατί κάθε ένας από εμάς, προσθέτει με τον τρόπο του και ένα λιθαράκι σ' αυτό το μεγάλο όραμα: το όραμα της ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗΣ του τόπου μας.

Μαρίνα[ Δείτε στιγμιότυπα της τελετής ]


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.