« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η νεοελληνική κοινωνία κάνει τον άνθρωπο χειραγωγήσιμο και (τηλε)κατευθυνόμενο με το να τον δασκαλεύει ότι είναι συναισθηματικά νήπιο. Νομίζει πως δεν θυμώνει από μόνος του, αλλά τα λόγια που ακούει έχουν τάχα τη δική τους εγγενή δύναμη να τον κάνουν να θυμώσει. Δεν ευθύνεται δήθεν για τις κρίσεις του και τις αποφάσεις του που κυβερνούν τη συμπεριφορά του, αλλά οι βασικές απόψεις του είναι τάχα "πρωτογενείς", ή ορθές εξ ορισμού, ενώ στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα ενός προγραμματισμού που αρχίζει από την κολυμπήθρα.Έτσι φτάνει να θεωρεί ότι δεν χάνει τον έλεγχο του εαυτού του όταν θυμώνει αλλά ότι δεν είχε ποτέ τέτοια δυνατότητα αυτοσυγκράτησης. Φτάνει στο σημείο να δέχεται ότι άλλοι ευθύνονται για τις δικές του συμπεριφορές.

Η ίδια η έννοια του ηθικού αυτουργού στο ελληνικό ποινικό δίκαιο είναι προβληματική αφού δεν περιορίζεται στο πεζό "accessory before the fact" ή στον εκβιασμό που εξωθεί κάποιον στο έγκλημα, αλλά περιλαμβάνει ως ηθικό αυτουργό ακόμα και αυτόν που απλά πείθει κάποιον να διαπράξει έγκλημα, έστω κι αν ο δράστης ΔΕΝ πάσχει από κάποια νοητική αδυναμία. Με άλλα λόγια το ποινικό δίκαιο στην Ελλάδα αναγνωρίζει επίσημα ότι οι άνθρωποι είναι νήπια ή το πολύ έφηβοι και δεν έχουν αναπτυγμένη προαίρεση, δηλαδή δεν έχουν αυτοθεωρητική ικανότητα.Όταν ο άνθρωπος παύει να αισθάνεται υπεύθυνος για τις κρίσεις του και θεωρεί ότι είναι αυθόρμητες (λες και μια κρίση είναι ζωντανή και έχει τη δική της ορμή) τότε έχει μετατραπεί σε μαζάνθρωπο. Το "ελληνικό" σχολείο παράγει μαζανθρώπους αποτελεσματικότερα από τις λεγόμενες αναπτυγμένες κοινωνίες τιμωρώντας το κριτικό πνεύμα και ανταμείβοντας την παπαγαλία, τιμωρώντας την δημιουργική σκέψη και ανταμείβοντας τον ενστερνισμό του ευρέως αποδεκτού, το οποίο ευρέως αποδεκτό είναι κι αυτό αποτέλεσμα επίμονου, συνειδητού και πολυχρόνιου προγραμματισμού μιας επιβεβλημένης ιδεολογίας της υποταγής και όχι ενός παραδεδομένου αξιακού συστήματος που ωθεί τους ανθρώπους να αριστεύουν. Όποιος ξεχωρίζει χάρις στην αγχίνοιά του, την παρρησία του, ή το ελεύθερο πνεύμα του αποτελεί απειλή. Η νεοελληνική κοινωνία λοιπόν έχει τον ολοκληρωτισμό στο πετσί της και οι μαζάνθρωποι είναι περήφανοι γι αυτόν. Χωρίς μαζανθρώπους δεν υπάρχει φασισμός.

Γιάννος Ευπραξιάδης


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.