« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΑπό την εκδήλωση «Ελευθέρια» προς τιμήν των Θερμοπυλομάχων «2002»

Ανακοίνωση υπ' αριθ. 134 / 6. 7. 2002

Αγαπητοί Συνέλληνες.

Για μία ακόμη φορά, βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε, κατά τον πρέποντα τρόπο, φόρο τιμής στους προγόνους μας αληθινούς Έλληνες, που πριν από πολλούς αιώνες έχυσαν το αίμα τους σε αυτόν εδώ τον τόπο, αλλά και στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο, για να μείνει ελεύθερος και ζωντανός ο Πολιτικός και Ελευθεροπρεπής Άνθρωπος, που εγεννήθη από το Έθνος των Ελλήνων, σε πείσμα της δεισιδαιμονικής και τυραννικής Ανατολής.

Για μία ακόμη φορά επίσης, γινόμαστε μάρτυρες της αποχής των πλανημένων συμπολιτών μας της επισήμου Πολιτείας και Αυτοδιοικήσεως που θέλει ωστόσο να φέρει το όνομα των προγόνων, όσο και μάρτυρες του πολλαπλού και χυδαίου πολέμου ενάντια σε αυτούς τους εορτασμούς από εκείνους που κατεξοχήν εκπροσωπούν ό,τι ακριβώς επολέμησαν οι Θερμοπυλομάχοι, δηλαδή την πνευματική ανελευθερία, την κοινωνική αναπηρία, την υποδούλωση του πολιτικού στοιχείου στις θελήσεις των τυράννων, τη μισαλλοδοξία και τη δεισιδαιμονία.

Είναι ντροπή να μεθοδεύεται με αυτό τον τρόπο, και με τον όποιο τρόπο, η καταδίκη των ελευθέρων και αβάπτιστων προγόνων μας στην απαξίωση και τη λησμονιά απλώς και μόνον επειδή εξ ορισμού είναι ασύμβατοι με την αντίληψη που θέλουν να επιβάλουν οι βυζαντινοί κρατούντες, επειδή δεν μπορεί να καπηλευθεί ο αγώνας και η μνήμη τους με τρισάγια και έτερα γνωστά. Και είναι ντροπή δική μας το να επιτρέπουμε να αποκτούν το ανάλογο θράσος αυτοί που οργανώνουν όλες αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οι πρόγονοί μας πρέπει να τιμώνται, και να τιμώνται όπως τους αξίζει, κατά τα δικά τους ήθη και από ανθρώπους που σέβονται τα ίδια Ιερά και νομιζόμενα. Και πρέπει να τιμώνται για όλους τους αγώνες τους, τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, τις Πλαταιές. Με δεδομένη όμως την εχθρική στάση του βυζαντινού κατεστημένου, τον μικρό για την ώρα αριθμό των Νεοελλήνων που έχουν επανελληνισθεί και τη χρονική εγγύτητα όλων αυτών των επετείων μέσα στο δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, εμείς έχουμε να προτείνουμε τα ακόλουθα:

  • Από του χρόνου κιόλας να υπάρξει κοινός εορτασμός και των τεσσάρων αυτών επετείων, σε αυτόν εδώ τον τόπο, τις Θερμοπύλες, που χάρη στους ομογενείς μας αξιώθηκε τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές μνημείο, το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου και κάθε Αυγούστου.
  • Την οργάνωση αυτών των εορτασμών που είναι καλό να διατηρήσουν το όνομα που καθιέρωσαν οι Λαμιείες Συνέλληνες, δηλαδή «Ελευθέρια», καλό είναι να αναλάβει πανελλήνια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι υγιείς ομάδες, κινήσεις και οργανώσεις, για την μέγιστη δυνατή μαζικότητα. Του χρόνου το εδώ πλήθος πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το σημερινό και κάθε χρόνο το μέγεθός του πρέπει να αυξάνεται.

Ας βάλουμε στοίχημα με τον εαυτό μας, αγαπητοί Συνέλληνες, για να το πετύχουμε. Όσοι εξ υμών τυγχάνουν καλής θελήσεως καλούνται να συμμετάσχουν. Οι πρόγονοι ήσαν πολύ υπέροχοι άνθρωποι για να αφεθούν στη λησμονιά ή βορά στα δόντια των βυζαντινών εθνοκτόνων και εθνοκαπήλων. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν όπως τους αξίζει. Μεγαλόπρεπα, σεβαστικά και, κυρίως, Ελληνικά.

Τιμή στους Πάτριους Τρόπους.
Τιμή στον Πολιτικό και Ελευθεροπρεπή Άνθρωπο.
Τιμή στην αιώνιο μάχη των αιωνίων Θερμοπυλών.

 


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.