« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΑνακοίνωση 270 / 14.6.«13»

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ!

Για τους περισσότερους κατοίκους του νεορωμαίικου κράτους που ονομάζεται «Ελλάς», οι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι τίποτα περισσότερο από «χωράφια γεμάτα πέτρες και σπασμένα κεραμίδια». Για την επίσημη Πολιτεία οι αρχαιολογικοί χώροι που είναι επισκέψιμοι, αποτελούν μια πλούσια πηγή άντλησης εσόδων, γιατί όπως ανερυθρίαστα λένε, δυστυχώς και κρατικοί λειτουργοί, «αφού θέλουν να τα δουν ας πληρώσουν οι κουτόφραγκοι».

Για τους αρχαιολόγους των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων υπάρχει μία άκρως «υπηρεσιακή» και γραφειοκρατική διαχείριση - διεκπεραίωση  του αρχαιολογικού έργου, που δυστυχώς συνοψίζεται στη φράση «Μα υπάρχουν τόσοι πολλοί Αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, με ποιόν να ασχοληθείς, άλλωστε έχουμε μεγάλη έλλειψη προσωπικού». Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις όταν πρέπει να εξυπηρετηθεί, όχι φυσικά το δημόσιο συμφέρον, αλλά ιδιωτικά ή εκκλησιαστικά συμφέροντα, το ανεκδιήγητο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αναλαμβάνει τον ρόλο του υπερασπιστή των συμφερόντων αυτών, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικά ή άλλης φύσεως εμπόδια.Τέλος, για την ορθόδοξη εκκλησία οι Αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν το πεδίο συνέχισης της «ευγενούς» παραδόσεως που συνοψίζεται στην φράση «ες έδαφος φέρειν», καθώς η προσφιλής τακτική που ακολουθείται περιλαμβάνει, τις περισσότερες φορές, καταπάτηση του χώρου και ανέγερση εκκλησιών με τα απομεινάρια του οικοδομικού υλικού των αρχαίων κτισμάτων προκειμένου να εμπεδωθεί το γνωστό δόγμα του «Ελληνοχριστιανισμού» και της δήθεν «ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού μέσω του Χριστιανισμού».

Μέσα στο θλιβερό πλαίσιο που περιγράψαμε παραπάνω, η προστασία και η ανάδειξη των Αρχαιολογικών χώρων της πατρίδας μας, φαίνεται να είναι τελικά στις ημέρες μας μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ροδόπης και ιδιαίτερα εκείνοι της Αρχαίας Στρύμης, της Μαξιμιανούπολης και της Αναστασιούπολης, οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος καταπατητών που χτίζουν αυθαίρετα όπου και όποτε θέλουν, αγροτών που καταπατούν δημόσιες εκτάσεις βάζοντας τρακτέρ και καλλιεργώντας μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς βεβαίως και της εκκλησίας η οποία με την γνωστή ανοχή, διαπλοκή και κάλυψη της Πολιτείας, προχωρά στην ανέγερση εκκλησιών μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους.

Μάλιστα δε, ακόμη και μετά την ανάδειξη και προβολή του θέματος από ιστοσελίδες, ιστολόγια, δημοσιογράφους και ενεργούς πολίτες της περιοχής, οι (αν)αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και η επίσημη Πολιτεία κωφεύουν επιδεικτικά. Χαρακτηριστική της αδιαφορίας και αφασίας της επίσημης Πολιτείας είναι και η μέχρι σήμερα «αντιμετώπιση» των καταστροφών που συντελούνται εδώ και δεκαετίες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ροδόπης, η οποία περιορίζεται στην τοποθέτηση πινακίδων που απλώς αναφέρουν ότι πρόκειται για αρχαιολογικούς χώρους!Εμείς, ως ο κύριος φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και Παραδόσεως, έχουμε κατ' επανάληψη δηλώσει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ότι η φύλαξη, η προστασία, ο σεβασμός και η ανάδειξη των μνημείων του προχριστιανικού μας Πολιτισμού, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας.
Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ροδόπης, εμείς οι Έλληνες Εθνικοί καλούμε για μία ακόμη φορά την επίσημη Πολιτεία, καταγγέλλοντας παράλληλα την έως τώρα σκανδαλώδη απροθυμία της:

  • Να φυλάξει αποτελεσματικά, να προστατέψει και να αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους, τα αρχαιολογικά μουσεία και τα μνημεία του προχριστιανικού (εθνικού) Ελληνικού Πολιτισμού.
  • Να αυστηροποιήσει τις ποινές που προβλέπονται σε περιπτώσεις καταπάτησης, βεβήλωσης, φθοράς ή καταστροφής έργων τέχνης, μνημείων ή ιερών των προγόνων μας, χωρίς να εξαιρεί από τις ποινές αυτές την ορθόδοξη εκκλησία.
  • Να συμβάλλει αποτελεσματικά, μέσω όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στην εμπέδωση σεβασμού και συνείδησης ιερότητας απέναντι στα μνημεία του προχριστιανικού (εθνικού) Ελληνικού Πολιτισμού.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.