« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΕρώτηση στον υπουργό Πολιτισμού για τον Ναό της Πλατείας Αντιγονιδών

Επιστολή 275 / 18.8.2013

Προς τον Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι

Κύριε υπουργέ,

Ως εκπρόσωποι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, παρακαλούμε για μία έγκυρη, δηλαδή από πλευράς σας, ενημέρωση σχετικά με μία χρονίζουσα υπόθεση ανάδειξης των ερειπίων ενός αρχαίου Ναού της Θρησκείας μας. Πρόκειται συγκεκριμένα για τμήμα αρχαϊκού Ναού που βρέθηκε το έτος 2000 σε οικόπεδο επί των οδών Δημητρίου Καραολή 32 και Αντιγονιδών 38 στη Θεσσαλονίκη (ο υπόλοιπος βρίσκεται κάτω από την πλατεία Αντιγονιδών) και έως σήμερα απειλείται με εντελώς παράλογη και αδικαιολόγητη κατάχωση.

Από όσα τουλάχιστον κατορθώσαμε να μάθουμε οι ίδιοι, στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, έγινε απόπειρα αυθαίρετης κατάχωσης του εν λόγω Ναού, η οποία εμποδίστηκε την τελευταία στιγμή από ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όταν την επομένη ημέρα πήγαν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της κατάχωσης, έμαθαν ότι δεν υπήρχε καμμία απολύτως απόφαση για κατάχωση! Κάποιοι δηλαδή είχαν ξεκινήσει να καταχώνουν έναν αρχαϊκό ναό, χωρίς καν την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με μία απλή μόνον άδεια από την πολεοδομία.

Απευθυνόμαστε για την ενημέρωσή μας απευθείας σε εσάς, κ. υπουργέ, γιατί στην πιο πάνω απόπειρα κατάχωσης έδωσε τελικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την εκ των υστέρων κάλυψή του (στην 23 / 25.09.2012 Συνεδρία του), οπότε η υπόθεση αυτομάτως έγινε συνθετότερη. Δύο νέες, "εγκεκριμένες" καταχώσεις που επιχειρήθηκαν στην συνέχεια, εμποδίστηκαν βεβαίως για δεύτερη και τρίτη φορά από κατοίκους, παρουσία αυτή την φορά και δημοτικών συμβούλων και το ζήτημα έλαβε διαστάσεις. Μία τέταρτη απόπειρα εσπευσμένης κατάχωσης, υπό καταρρακτώδη μάλιστα βροχή, σταμάτησε τελικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχαν καταφύγει οι κάτοικοι. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε προσωρινή παύση των εργασιών και εκ νέου εκδίκαση, με πλήρη στοιχεία από το Υπουργείο σας, καθώς θεώρησε ελλειπή τον σχετικό φάκελο.

Από δημοσίευμα στον τοπικό τύπο (εφημ. "Αγγελιοφόρος", 22.11.2012), η εικόνα που έχουμε για την υπόθεση έγινε ακόμα πιο παράξενη, διαβάζοντας ότι το Υπουργείο σας ζητούσε από τον Δήμο Θεσσαλονικέων κυκλοφοριακή μελέτη για να ξεκινήσει ανασκαφή στον χώρο της πλατείας για την αποκάλυψη ολόκληρου του Ναού. Ο Δήμος από την πλευρά του, προφασιζόμενος ότι δεν μπορεί να πληρώσει μία απλή κυκλοφοριακή μελέτη, παρέπεμψε το θέμα στο Πολυτεχνείο και το τελευταίο, μάλλον, στις Ελληνικές Καλένδες, την ώρα που, από όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν έχει ποτέ αποσυρθεί η αίτηση κατάχωσης, η οποία μάλιστα θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο.

Μπροστά σε αυτή την, για εμάς τουλάχιστον, ακατανόητη κατάσταση, παρακαλούμε, κ. υπουργέ, για την έγκυρη από πλευράς σας ενημέρωσή μας επί του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος, της απειλούμενης δηλαδή εξαφάνισης ενός σπάνιου ευρήματος της μνημειακής πλευράς της Εθνικής Θρησκείας μας, η ζώσα πλευρά της οποίας είμαστε εμείς.

Χάριτας πλείστας ομολογούμεν

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

 


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.