« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιστολή 276 / 23.8.201
3

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
υπουργό κ. Νικόλαο Δένδια
Γραφείο υπουργού
Π. Κανελλοπούλου 4, ΤΚ 101 77, Αθήνα


Κύριε υπουργέ,

εάν δεν το καταλάβατε από μόνος σας, σας πληροφορούμε ότι όλη την χθεσινή ημέρα αφήνατε ενεούς τους ανά την επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό, Έλληνες Εθνικούς, με τις περίεργες δηλώσεις σας για τα γεγονότα που συνέβησαν το αμέσως προηγούμενο βράδυ στους Δελφούς. Για να αιτιολογήσετε τις προσαγωγές μελών ακραίου (πλην όμως εκλεγμένου στην Βουλή) πολιτικού κόμματος, που ήθελαν να πραγματοποιήσουν ομιλία μέσα στον «αρχαιολογικό» χώρο, δηλώνατε κατ' επανάληψη πως είχαν «εκφραστεί υπόνοιες» ότι οι προσαχθέντες θα πραγματοποιούσαν τελετή «δωδεκαθεϊστικού περιεχομένου, κάτι τέτοιο περίεργο» και «αμφιλεγόμενου περιεχομένου» (οι φράσεις προέρχονται από την επίσημη απομαγνητοφώνηση συνέντευξής σας στον ιστότοπο του Υπουργείου σας).

Τέτοιες δηλώσεις θα είχαν «λογική» εξήγηση εάν έβγαιναν από χείλη κάποιου δημοσιογράφου, είτε αμαθούς, είτε απλώς ανοήτου, είτε κερδίζοντος «το ψωμάκι του» ως κανονικό φερέφωνο των ορθοδόξων θεοκρατών, και τα τρία άλλωστε είδη υπάρχουν εν Ελλάδι σε θαυμαστή αφθονία και ποικιλία. Επ' ουδενί όμως θα μπορούσαν να βγουν από χείλη υπουργού, πόσω μάλλον του υπουργού εκείνου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την έννομο τάξη. Γιατί, πρωτίστως, ένας υπουργός οφείλει να γνωρίζει ότι, σε ένα κράτος έστω και κατ' επίφαση «ευρωπαϊκό» και «σύγχρονο», δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ευθυγραμμίζεται με την μισαλλοδοξία των ορθόδοξων θεοκρατών και να παρουσιάζει ως το χειρότερο όλων των «κακών», την αυτόχθονα, προαιώνια και εθνική Θρησκεία αυτού του τόπου, ήτοι την Θρησκεία των Ελλήνων του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ένας υπουργός επίσης, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να προσβάλλει εξ επαγωγής την προσωπικότητα μερικών χιλιάδων πολιτών, παρουσιάζοντας αυθαίρετα ως «κακή» την Θρησκεία τους. Νομικός είστε άλλωστε, και μάλιστα αριστούχος.

Αφήνοντας στην άκρη και την άλλη ατυχέστατη διατύπωσή σας, ότι το Ιερό των Δελφών είναι απλώς «τόπος παγκοσμίου ενδιαφέροντος» (θεωρείτε ότι ως τέτοιον να τον κατέστρεψαν οι χριστιανοί;), εμείς, εκ μέρους όλων των Ελλήνων Εθνικών, των συγχρόνων Ελλήνων δηλαδή που εμπράκτως τιμούν τα νομιζόμενα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, περιμένουμε τουλάχιστον τις εξηγήσεις σας (τις οποίες σας διαβεβαιώνουμε πως με κάθε καλή προαίρεση θα δεχθούμε) ότι, επάνω στην ένταση που είχατε, άλλο πράγμα θέλατε να πείτε και άλλο τελικά είπατε. Ευελπιστούμε ότι, αν όντως έτσι ήταν, διαθέτετε την γενναιότητα και την πολιτική τιμή να το πράξετε.

Για να κατανοήσετε πάντως καλύτερα τι ακριβώς είναι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, σας προσκαλούμε να παραστείτε στις 21 Σεπτεμβρίου στην ετήσια τελετή μας απόδοσης τιμής στους Μαραθωνομάχους, στο «Τρόπαιον» του Μαραθώνος, και να καταθέσετε, ως Έλλην, τον πρέποντα δάφνινο στέφανο εκ μέρους του Υπουργείου σας, αλλά και ευρύτερα της Πολιτείας.

Τέλος, σας καθησυχάζουμε ότι η παρουσία σας στην τελετή μας δεν θα απαιτήσει πρόσθετα πράγματα από εσάς. Καθώς, για εμάς, ο σύγχρονος κρατικός μηχανισμός υποχρεούται να είναι θρησκευτικά ουδέτερος, δεν θα σας ζητηθεί καμμία απολύτως συμβολική πράξη υποταγής στους Θεούς μας. Εμείς, δεν θα σας ζητήσουμε ούτε καπελάκι «κιπά» να φορέσετε, ούτε εικόνες και λείψανα να φιλήσετε, ούτε να ξυποληθείτε. Δεν υπάρχει συνεπώς τίποτε απολύτως να σας εμποδίσει να πράξετε αυτό που έπρεπε προ πολλού να είχε πράξει, δι' εκπροσώπων του, το Νεοελληνικό Κράτος. 

Χάριτας πλείστας ομολογούμεν

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.