« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΣTON ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ TOY ΜΗ AYTONOHTOY: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ»

Ανακοίνωση 304/07.10."2015"

Πιστός στην παράλογη εμμονή να φορολογηθεί αγρίως η Εκπαίδευση, ή να βρεθούν εξίσου «ισοδύναμα» ποσά από την φορολόγηση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο νέος υπουργός πολιτισμού κ. Μπαλτάς. Για τον κ. υπουργό δεν είναι αυτονόητο ότι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι επιτελούν και αυτά με τη σειρά τους παιδευτικές και επίσης ευρύτερες πολιτισμικές λειτουργίες.

Αυτό που ο κ. Μπαλτάς δεν τολμά με παρρησία να δηλώσει, δηλαδή εχθρότητα προς τον Εθνικό Ελληνισμό, δηλαδή τον κατά χιλιάδες χρόνια παλαιότερο του Χριστιανισμού Ελληνισμό της πολιτικής αυτοθέσμισης και του κατ’ Αρετήν ζην, το διατυπώνει ωστόσο υπορρήτως με ορισμένες θέσεις τουλάχιστον.

1. Η λογική του κ. υπουργού, η οποία θέλει τους πολίτες ως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και τσέπες προς άρμεγμα, ταυτίζεται απολύτως με την οπτική τού Οικονομισμού, ο οποίος δεν αναγνωρίζει ανθρώπινες υποστάσεις αλλά ποσοστά και χρηματικά ποσά.

2. Ο κ. υπουργός κάνει πως δεν καταλαβαίνει όταν δεν αναγνωρίζει παιδευτική λειτουργία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους; Πώς άραγε αντιλαμβάνεται τα εκθέματα ο κ. υπουργός; Ως λάφυρα πολέμου, τα οποία επιβεβαιώνουν την υπεροχή του βυζαντινισμού επάνω στον ηττημένο Ελληνικό εθνισμό;

3. Αν εισακουσθούν οι προτροπές του κ. Μπαλτά για ένα ακόμα υπερβολικό χαράτσι στα εισιτήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, τι πιστεύει ο ίδιος; Ότι θα αυξηθούν οι Έλληνες επισκέπτες ή θα αποξενωθούν ακόμα περισσότερο από τον Ελληνικό Εθνικό πολιτισμό οι ήδη αποξενωμένοι, λόγω στρεβλής παιδείας, νεοέλληνες. Ίσως ο τελικός στόχος του κ. Μπαλτά να είναι ακριβώς αυτός, η αποξένωση και η απομάκρυνση από τον κόσμο της αριστείας των Ελλήνων, αν μάλιστα κρίνουμε και από τις σχετικές αναφορές του στο προηγούμενο υπουργείο του.

4. Ο κ. Μπαλτάς αισθάνεται μήπως ότι έχει κάποια θεσμική υποχρέωση ως υπουργός Πολιτισμού να αντιπαλέψει τον προχριστιανικό, Εθνικό πολιτισμό; Γιατί από μια πρόσφατη δήλωσή του («δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη ελληνική τέχνη αν δεν είναι σε μόνιμη αναμέτρηση με την αρχαία κληρονομιά»), αυτό το συμπέρασμα συνάγεται.

Αν ο κ. υπουργός και η κυβέρνησή του θέλουν πολίτες και όχι υπήκοους, τότε δεν θα πρέπει να αυξήσουν την τιμή εισόδου σε χώρους παίδευσης και πολιτισμού αλλά να την καταργήσουν παντελώς. Αν επιθυμούν πολίτες που δεν θα βρίσκονται σε αντιπαλότητα με τον προγονικό τους πολιτισμό, μπορούν οι κυβερνώντες να κάνουν μια καλή αρχή, καταργώντας τα θρησκευτικά από τα σχολεία, μαζί με τη επακόλουθη θρησκοληψία, και διορθώνοντας τα απαράδεκτα βιβλία Ιστορίας, που επιδεικνύουν αρκετό μίσος κατά του προχριστιανικού Ελληνισμού.

Αν ο κ. υπουργός ψάχνει εναγωνίως «ισοδύναμα» μπορεί να τα βρει αμέσως, ανέτως και χωρίς αγωνία στα πλούσια παγκάρια της Ορθοδοξίας, στις μυστικές επιδοτήσεις των ΞΕΝΩΝ Πατριαρχείων, στην προκλητική χλιδή των μητροπόλεων, στα (πολλά) Βατοπέδια, στις χρυσές επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ, στις άγιες υπεράκτιες εταιρείες, στα περιουσιολόγια των μοναστηριών, και, και, και... Επίσης, εάν βαστάει η καρδούλα του, να ακυρώσει τους δύο νόμους του ΠΑΣΟΚ (1996 και 2004) και τον ένα νόμο της ΝΔ (2004), που, ως γνωστόν, χαρίζουν ετησίως στην ορθόδοξη ακρίδα πάνω από ένα δις ευρώ, κλέβοντάς το από τις συντάξεις των απομάχων της εργασιακής ζωής.

Θα τολμήσει να πράξει το άριστο, που εδώ ταυτίζεται με το αυτονόητο, ο νυν υπουργός Πολιτισμού ή θα παραμείνει στο κάτω του μετρίου, όπως όλοι οι προγενέστεροί του;

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.