« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΣΤΟΠ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΡΟΤΟΝΤΑ»

Ανακοίνωση 307/18.12."2015"

Είπε κάποιος να χαρεί για την είδηση ότι ένα αρχαίο μνημείο άνοιξε ξανά για το κοινό μετά από 37 χρόνια, πάντα με την απορία βεβαίως πώς γίνεται κάτι τέτοιο από το βυζαντινό κράτος στην βυζαντινή Θεσσαλονίκη, και η στιγμιαία χαρά εξαφανίστηκε στις λεπτομέρειες που ακολούθησαν. Σε αυτόν τον ΝΑΟ των Εθνικών Θεών, το επίσης βυζαντινό Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εισηγήθηκε (και... ενέκρινε την ίδια του την πρόταση!) να τοποθετηθεί ένας σταυρός, με την γελοία δικαιολογία ότι έτσι... «εξισορροπείται» η παρουσία μωαμεθανικού μιναρέ, απομειναριού της Τουρκοκρατίας.

«Αν κάποιος από το εξωτερικό δει τη Ροτόντα, λαμβάνει μόνο την εικόνα ενός ισλαμικού τεμένους. Η Ροτόντα, όμως υπήρξε τζαμί μόνο για 400 χρόνια, ενώ εκκλησία ήταν για 1200 χρόνια», είπε, παίζοντας με την αρχαιολογική ηθική, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης κ. Χονδρογιάννης, λες και η χρονική και μόνον διάρκεια της χρήσης ενός μνημείου και όχι η αρχική του φύση είναι που κατοχυρώνει τον τελικό του χαρακτήρα. Αν ίσχυε όμως αυτό που επικαλέστηκε ο κ. Χονδρογιάννης, τότε όλοι οι Ναοί της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας που φτιάχτηκαν από τους ελληνιστικούς χρόνους κι εντεύθεν και αργότερα μετετράπησαν σε εκκλησίες θα έπρεπε να έχουν αφεθεί εκκλησίες και να μην είχαν ποτέ αποκατασταθεί (πολύ θα ήθελαν ίσως κάτι τέτοιο ο κ. Χονδρογιάννης και όλοι οι ομόφρονές του).

Η «Ροτόντα» κατασκευάστηκε ως ΝΑΟΣ του Θεού Διός - Ηλίου και λειτούργησε ως τέτοιος για έναν περίπου αιώνα, πριν επελάσουν οι χριστιανοί και επιβάλουν παντού την θρησκεία τους, καταστρέφοντας ή βεβηλώνοντας κάθε λατρευτικό χώρο ημών των Εθνικών.

Δεδομένου ότι εδώ και δεκαετίες η Εκκλησία διεκδικεί το μνημείο για να το κάνει λατρευτικό της χώρο, έναν ακόμη από τους υπερ-υπερ-υπεράριθμους που κατακλύζουν την επικράτεια, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της πως αυτή η μεθόδευση του ΚΑΣ είναι ουσιαστικά μία ακόμα απροκάλυπτη εξυπηρέτηση της βουλιμικής ορθόδοξης θεοκρατίας που έχει καταπιεί τα πάντα σε αυτόν τον ρημαγμένο τόπο και θέλει να καταπιεί και ό,τι έχει απομείνει. Θυμόμαστε όλοι την ημέρα εκείνη του 1995 που μαινόμενοι εκκλησιαστικοί και περιεκκλησιαστικοί τραμπούκοι είχαν ακυρώσει συναυλία του Σάκη Παπαδημητρίου και είχαν μάλιστα καταστρέψει και το πιάνο του. Ενδεικτικό του τι μεθοδεύεται, είναι το ότι το μνημείο «αποδίδεται στο κοινό» με μια μουσική εκδήλωση «θρησκευτικού (διαβάστε χριστιανικού) περιεχομένου».

Ας προσθέσει το ΚΑΣ στην «Ροτόντα» και την επίσης υπάρξασα εκεί επί 500 χρόνια ημισέληνο και ας επιτρέψει στους ισλαμιστές της Θεσσαλονίκης να κάνουν και αυτοί μία «λειτουργία» τον χρόνο (τι στο καλό; έχουμε και μιναρέ!), όπως ήδη γίνεται με τους ορθόδοξους μία φορά τον χρόνο, την εορτή του Αγίου Γεωργίου. Για να υπάρξει τουλάχιστον μερική αποκατάσταση της «δικαιοσύνης χρήσης» του μνημείου, αφού για την Ελληνική Εθνική Θρησκεία είναι δεδομένο ότι το ΚΑΣ θα έχει βεβαίως τις πόρτες κλειστές. Πέρα από το γελοίο της υπόθεσης πάντως, υπάρχει και το σοβαρό. Και αυτό το σοβαρό λέει ότι η εκκλησιοποίηση ενός ακόμα Εθνικού ΝΑΟΥ στις αρχές μάλιστα του 21ου αιώνα της χρονολογίας των χριστιανών, σημαίνει βίαιη προσβολή και ανοικτή επίθεση εναντίον των κατά τα πάτρια Ελλήνων. Ας το λάβει σοβαρά υπ' όψιν του λοιπόν αυτό το ΚΑΣ, καθώς και αυτοί που και φανερά και κρυφά προϊστανται αυτού

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.