« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΣΕ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ανακοίνωση 309/31.12."2015"

Αν και καμιά έκπληξη δεν προκαλεί η συνεχιζόμενη και προκλητική σύμπλευση της ορθόδοξης εκκλησίας με το ελληνικό κράτος και καμιά κυβερνητική πολιτική μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να προβεί στην επιτακτική κι αυτονόητη ανάγκη διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, εντούτοις αναμέναμε από την σημερινή κυβέρνηση να το κάνει πράξη μιας και αναφέρεται ρητά στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Αντί αυτού, αντί μιας ξεκάθαρης απόστασης από τον θρησκευτικό δογματισμό που έχει μολύνει ανθρώπινες συνειδήσεις και έχει καταστεί τροχοπέδη στην πρόοδο της χώρας, καθημερινά αποδεικνύεται ότι το πραγματικό «αφεντικό» του τόπου μας δεν βρίσκεται μέσα στα υπουργεία και τα κυβερνητικά έδρανα αλλά στις κατά τόπους ορθόδοξες μητροπόλεις και μοναστήρια.

Με φρίκη (και όχι έκπληξη) διαβάσαμε οδηγία του Υπουργείου «παιδείας» μέσω επίσημου εγγράφου που εστάλη στις κατά τόπου διευθύνσεις της επικράτειας, η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Βορείου Ελλάδος να παραστούν στο «56ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Μεγάλου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» ενώ παρόμοιο συνέδριο με την ίδια θεματολογία και διαδικασία «προσκλήσεων» πραγματοποιήθηκε μέσα στον Δεκέμβρη και στην Αθήνα. Το Υπουργείο «παιδείας», ο νόμιμος εκπρόσωπος και μεταλαμπαδευτής (υποτίθεται) της γνώσης και της προόδου, καλεί στους εκπαιδευτικούς της χώρας να συμμετάσχουν σε σκοταδιστικά και μισαλλόδοξα συνέδρια τα οποία διοργανώνουν ορθόδοξες θρησκευτικές οργανώσεις. Αν και είναι γνωστή η διαχρονική υποταγή της πολιτείας στην ορθόδοξη εκκλησία, εντούτοις, ποτέ δεν περιμέναμε τόσο ξεδιάντροπα ένα υποτιθέμενο σύγχρονο κράτος να εκτελεί εντολές που δίδονται μόνον σε θεοκρατικά καθεστώτα και μάλιστα μέσω ενός Υπουργείου που (υποτίθεται) υπηρετεί και προωθεί την γνώση.

Διαβάζουμε από τις περιλήψεις του προγράμματος των εισηγήσεων του συνεδρίου:

«Ἡ πρώτη ἑνότητα περιλαμβάνει τίς προκλήσεις ἀπό τήν προέλευση τῆς ζωῆς, τή θεωρία τῆς ἐξέλιξης καί τήν ἀμφισβήτηση τῆς ἱστορικότητας τοῦ Ἀδάμ καί τῆς Εὔας. Οἱ προκλήσεις αὐτές δέν ἀμφισβητοῦν ἄμεσα τόν Θεό. Ἁπλά Τόν ἀγνοοῦν ἤ Τον θέτουν στό περιθώριο, καί ἡ ἐπιστήμη ἀναλαμβάνει νά παίξει τό ρόλο τοῦ Θεοῦ».

«Ἡ βιβλική περιγραφή τῆς Δημιουργίας συγκρίνεται μέ τά σύγχρονα ἐπιστημονικά δεδομένα και διαπιστώνεται ὅτι οὐδεμία οὐσιαστική διαφορά ὑπάρχει.Ἡ «ἡμέρα ἡ μία» της βιβλικῆς περιγραφῆς εἶναι ἀπολύτως συμβατή μέ τά δεδομένα τῆςπεριόδου πού καλύπτει τά πρῶτα 9 δίς χρόνια του Σύμπαντος».

«Ὁ χαρακτηρισμός «ἀθεϊσμός» εἶναι μέν σύγχρονος ἀλλά ἔχει τήν ἴδια ἡλικία μέ τον μεταπτωτικό σκεπτόμενο ἄνθρωπο.Πρωτοεμφανίζεται ὡς ἑωσφορισμός καί εἰσέρχεται στήν ἱστορία τοῦ ἀνθρώπου ὡςἀμφισβήτηση τοῦ Θεοῦ, εἰδωλολατρία, πολυθεϊσμός, ἀθεΐα, ἀγνωστικισμός, πανθεϊσμός,δεϊσμός καί ἀθεϊσμό…. ἐμφανίζεται μέ τή μορφή «σχολῶν» φιλοσοφικοῦ ἤ κοινωνικοπολιτικοῦ χαρακτήρα.

«Ἀθεϊστικές προκλήσεις ἀπό τήν ἐπιστήμη ἤ ὀρθότερα ἀπό τούς ἐπιστήμονες ὑπῆρχαν, ὑπάρχουν καί θά ὑπάρχουν. Ὁ χῶρος τῆς βιολογίας, τῆς βιοτεχνολογίας καί τῆς γενετικῆς ἦταν καί ἐξακολουθεῖ νά εἶναι ἕνας προνομιακός χῶρος ἀνάδειξης τέτοιων προκλήσεων Ἡ εἰσήγηση αὐτή προσπαθεῖ νά παρουσιάσει, κατά τό δυνατόν ἀναλυτικά, τίς προκλήσειςαὐτές καί ταυτόχρονα νά παρουσιάσει καί τόν σύγχρονο ἐπιστημονικό ἀντίλογό τους. Οἱ προκλήσεις στόν χῶρο τῆς Βιολογίας εἶναι πολλές καί ποικίλες..»


Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος υπήρχε η υπόνοια σκοταδισμού και υποβάθμιση της ποιότητας της Παιδείας σε τέτοιο επίπεδο, θα είχε γίνει κοινωνική επανάσταση. Εδώ, το ίδιο το κράτος προκλητικά καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο να αμφισβητήσει την επιστημονική του κατάρτιση και ιδιότητα. Τον καλεί όπως βλέπουμε να αμφισβητήσει την επιστήμη της Βιολογίας και της Κοσμολογίας, θεωρώντας γενικά την επιστήμη εμπόδιο στην ορθόδοξη πίστη προσπαθώντας παράλληλα να μας πείσει ότι ο Αδάμ και η Εύα αποτελούν ιστορική πραγματικότητα.
Το θράσος τους φτάνει στο σημείο να θεωρούν ότι το υπόδειγμα κατάλληλου εκπαιδευτικού είναι μόνον αυτό του ορθόδοξου εκπαιδευτικού σύμφωνα με περίληψη σε μια από τις ομιλίες του συνεδρίου η οποία λέει:

«Παρά τό ὅτι τό σχολεῖο καί τό ἀναλυτικό πρόγραμμα (α.π.) δέν εὐνοοῦν τήν πίστη, ὁ συνειδητός χριστιανός ἐκπαιδευτικός ἔχει δυνατότητες θετικῆς ἐπίδρασης. Στούς μαθητές,γιατί ἐκεῖνος ἐφαρμόζει τό α.π. μέ περιθώρια μετάδοσης μηνυμάτων πίστης καί θετικοῦ προβληματισμοῦ».

Αυτά είναι τα ελάχιστα για να κατανοήσει επιτέλους ο κόσμος, ότι, η κρίση στην χώρα μας είναι πρωτίστως πολιτισμική. Σε μια χώρα που προκλητικά επιμένει να συντηρεί τον σκοταδισμό, την οπισθοδρόμηση και την δεισιδαιμονία, αποσκοπώντας στην διαιώνιση της δουλοπρέπειας και την αποδήμηση κάθε λογικής σκέψης.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.