« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΗΝΣΟΡΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Ανακοίνωση 311/14.01."2016"

Φαίνεται ότι η λεγόμενη “Διαρκής Ιερά Σύνοδος” της (αριθμητικώς) κρατούσης Εκκλησίας έχει βάλει ως σκοπό της να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της σε επίπεδο πρωτοφάνειας, διαφορετικά δεν εξηγείται από λογικό νου η ακραία χθεσινή ανακοίνωσή της για την αποτέφρωση των νεκρών, στην οποία συγκρίνει αυτόν τον τρόπο ταφής με... ανακύκλωση απορριμάτων!

Αναρωτιέται κάποιος γιατί τρώγεται με την αποτέφρωση η Εκκλησία, η οποία την έχει ήδη προ ετών και με κάθε σαφήνεια και ένταση απορρίψει και έχει επιπλέον δηλώσει πως δεν θα καλύπτει με εξόδιο ακολουθία όποιον πιστό της διαπράξει την υποτιθέμενη “αμαρτία” να επιλέξει αποτέφρωση για την εξαφάνιση του νεκρού σώματός του. Και λέμε υποτιθέμενη, γιατί δεν έχουν την ίδια άποψη και εμμονή οι ομόδοξες Εκκλησίες της αλλοδαπής.

Το τι είναι και με το τι μοιάζει η αποτέφρωση αφορά μόνον εμάς που διακαώς επιθυμούμε να επιτραπεί αυτή πρακτικά και στην χώρα μας. Επ' αυτής της πρακτικής δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εκφράζει αισθητικές και ηθικές τάχα ανησυχίες η (αριθμητικώς) κρατούσα Εκκλησία.

Ας κοιτάξει τα του οίκου της η (αριθμητικώς) κρατούσα Εκκλησία και τα του ποιμνίου της και, εάν θέλει αισθητικές και ηθικές αποτιμήσεις, ας τοποθετηθεί δημοσίως για την αποτρόπαια βεβήλωση νεκρών που γίνεται καθημερινά στην πατρίδα μας με την ανατριχιαστική πρακτική της εκταφής. Για το εάν θα μας κάψει εμάς τους Έλληνες ο κλίβανος ή για το εάν θα περάσουμε από μηχανικό σπαστήρα για να γίνει η σποδός μας ομοιόμορφη, αυτό είναι αποκλειστικώς δικό μας θέμα, όχι του ορθόδοξου ιερατείου. Το μόνο που οφείλει να πράξει επί του θέματος αυτό, είναι να πάψει να εμποδίζει υπογείως την κάθε προσπάθεια δημιουργίας αποτεφρωτηρίου, όπως προκλητικότατα έχει κάνει έως τώρα.

Το υποταγμένο στο ορθόδοξο ιερατείο νεοελληνικό κράτος έχει επαρκώς γελοιοποιηθεί με το να μην έχει αποτεφρωτήριο 10 ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (υποτίθεται ότι η αποτέφρωση καθιερώθηκε τον Μάρτιο του 2006 με το νόμο 3448/2006, άρθρο 35). Ας μην το γελοιοποιούν κι άλλο οι αφέντες του. Αρκετό αισθητικό και ηθικό μεγαλείο απολαμβάνουμε, δεν θέλουμε άλλο!

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.