« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επιστολή 347/05.03."2018"

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο Τόσκα
Π. Κανελλοπούλου 4, ΤΚ 10177 Αθήνα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) δεν είναι πολιτικός φορέας ή πολιτικό κόμμα. Είναι ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, που έχει πλέον αναγνωρισθεί ως γνωστή από την Ελληνική Πολιτεία (ΑΔΑ:Ω76Α4653ΠΣ-94Ξ).

Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε. Επιτρέψτε μας όμως, να εκφράσουμε τον έντονη ανησυχία μας, για το γενικότερο κλίμα βίας και ανομίας που επικρατεί στην χώρα, όπου οποιοιδήποτε αντιπαθούν κάποιους, προχωρούν πλέον σε άμεση φυσική επίθεση εναντίον τους, με την σιγουριά πως δεν θα τιμωρηθούν από τον νόμο.

Πέραν των δυστυχώς συχνότατων κρουσμάτων «πολιτικού» εξτρεμισμού και των δύο άκρων, προσφάτως έκανε την εμφάνισή του και θρησκευτικός εξτρεμισμός, που δεν προέρχεται από ισλαμιστές, αν και δια του παραδείγματος δεν αποκλείεται να τους εμπνεύσει και να έχουμε καθολική ανάφλεξη θρησκευτικού πολέμου και στην πατρίδα μας.

Με ιδιαίτερο προβληματισμό, παρακολουθήσαμε, όπως και όλοι οι πολιτισμένοι και σκεπτόμενοι πολίτες της χώρας μας, τις επιθέσεις φανατικών ορθόδοξων χριστιανών εναντίον των συντελεστών της θεατρικής παράστασης με τίτλο «Jesus Christ Superstar», ενός έργου που παίζεται εδώ και πάνω από 45 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Οι επιθέσεις αυτές μάλιστα, ήρθαν έπειτα από την καταστροφή από τους ίδιους κύκλους, ενός έργου τέχνης, αμφιλεγόμενης ωστόσο αισθητικής, στο Φάληρο.

Εμφανέστατο είναι ότι αυτοί οι ποικιλοτρόπως βιαιοπραγούντες φανατικοί, επιθυμούν την ανάφλεξη θρησκευτικού πολέμου, αφού αργά ή γρήγορα φανατικοί από άλλες θρησκείες, λ.χ. ισλαμιστές, θα θεωρήσουν πως ο τόπος προσφέρεται για ατιμωρητί επιθέσεις κατά παντός ανθρώπου, ομάδας ανθρώπων, συμβόλου, εκδήλωσης ή χώρου δε πληροί τις κατ’ αυτούς προδιαγραφές του δικαιουμένου να μην κακοποιηθεί.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι βιαιότητες αυτές ουδέποτε καταδικάστηκαν από την επίσημη Εκκλησία, αλλά αντιθέτως αρκετοί μητροπολίτες (Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, Αμβρόσιος Λενής κ.λπ.) έσπευσαν να τις επικροτήσουν.

Φαντασθείτε ότι σε μια ανάλογη ακραία εκδήλωση τα άτομα αυτά, λαμβάνοντας την σχετική άνωθεν εντολή, θα μπορούσαν να εισβάλουν με βαριοπούλες στα Μουσεία μας για να καταστρέψουν τα «σατανιασμένα» όπως αρέσκονται να λένε αγάλματα «προκειμένου να διώξουν τα δαιμόνια» (sic), ή να διακόψουν μια θεατρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ξυλοκοπώντας τους συντελεστές της παράστασης, γιατί δεν θα συμφωνούσαν με το περιεχόμενο ή την αισθητική της παράστασης.

Η ήδη κακή διεθνής εικόνα της πατρίδας μας επιδεινώνεται, καθώς η χώρα διασύρεται ακόμα περισσότερο ανά την υφήλιο, ως καθυστερημένη και μη ευνομούμενη. Ως μια χώρα που δεν προστατεύει επαρκώς την δημόσια τάξη και την ελευθερία έκφρασης, ως μια χώρα που επιτρέπει σε μειοψηφίες «πολιτικών» εξτρεμιστών και ψυχικά διαταραγμένων θρησκόληπτων να δρουν ανενόχλητοι και να ασκούν βία σε συνανθρώπους τους, που απλώς δεν συμμερίζονται τις «πολιτικές» ιδεοληψίες τους ή τα θρησκευτικά παραληρήματά τους.

Με τιμή

(ακολουθεί υπογραφή)

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.