Σάββατο 20 Απριλίου έως και Τετάρτη 24 Απριλίου

Πενθήμερη εκδρομή σε Ρίμινι και Ούμπρια - Περούτζια, για απόδοση τιμής στον Γεώργιο Γεμιστό - Πλήθωνα και μύηση στην ελάχιστα γνωστή Παράδοση των Ετρούσκων.
Η μετάβαση θα γίνει με πλοίο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα πραγματοποιηθούν ομιλίες - δρώμενα αφιερωμένα στον Γεώργιο Γεμιστό – Πλήθωνα και τους Ετρούσκους.
Πληροφορίες: 2108831344 (Ευαγγελία) και 6972841667 (Μαρίνα)

Σάββατο 20 Απριλίου: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΚΟΝΑ
Αναχώρηση για την Πάτρα με μία στάση στον Ισθμό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους ώρα 17.30’ . Διανυκτέρευση εν πλω (το πλοίο διαθέτει άνετα μεγάλα σαλόνια, εστιατόριο, self service, καταστήματα, μπαρ).

Κυριακή 21 Απριλίου: ΑΝΚΟΝΑ – ΡΙΜΙΝΙ - ΡΙΤΣΙΟΝΕ
Αναχώρηση από Ανκόνα για το Ρίμινι και τον Ναό των Μαλατέστα. Ομιλία για τον μαθητή του Πλήθωνος, Μαλατέστα. Απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γεμιστό-Πλήθωνα μπροστά από την σαρκοφάγο του. Επίσκεψη στο κοιμητήριο πεσόντων της 3ης Ελληνικής Στρατιάς κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 22 Απριλίου: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ
Αναχώρηση για την όμορφη πρωτεύουσα της Ούμπριας, ιδρυθείσα από τους Ετρούσκους Περούτζια. Επίσκεψη στα υπόγεια των Βολούμνι, στον ναόσχημο τάφο και στην υπόγεια στοά του επιβλητικού κάστρου Ρόκα Παολίνα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την δομή ενός από τα ισχυρότερα μεσαιωνικά κάστρα της Ιταλίας. Επίσκεψη στο πηγάδι των Ετρούσκων, στην αψιδωτή αρχαία πύλη και στο αρχαιολογικό μουσείο με την εξαίρετη και μεγάλη συλλογή εκθεμάτων από την ευρύτερη περιφέρεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (στο ιστορικό κέντρο) και ελεύθερη έξοδος στο κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τρίτη 23 Απριλίου: ΓΚΟΥΜΠΙΟ – ΑΝΚΟΝΑ
Αναχώρηση για το Γκούμπο, την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, με το παλάτι της Σινιορίας, το Ντουόμο και το Μέγαρο ντελ Καπιτάνο, όπου μεταξύ των άλλων εκθεμάτων, θα δούμε τους μοναδικούς πίνακες με τη δίγλωσση επιγραφή των αρχαίων Ούμβρων. Περίπατος στα γραφικά στενά της πόλης και στα μικρομάγαζα. Αναχώρηση για Ανκόνα όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

Τετάρτη 24 Απριλίου: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Απογευματινή άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση

Περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας, εισιτήρια πλοίου Ελλάδα - Ιταλία – Ελλάδα, επιλεγμένα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων με πρωϊνό πλούσιο μπουφέ και ημιδιατροφή (δείπνο), περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής, έμπειρος συνοδός /ξεναγός του γραφείου, φόροι λιμένων, διόδια αυτοκινητοδρόμων, είσοδοι πόλεων, Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: εισιτήρια εισόδων στα μουσεία, γεύματα εντός των πλοίων, ατομικοί δημοτικοί φόροι (3 € ανά άτομο - πληρώνονται στο ξενοδοχείο).

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΟΙΟΥ, από 440 €

ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 440 € ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 460 €
ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 460 € ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 480 €
ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 480 € ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 500 €

Επιβάρυνση για χρήση μονόκλινου δωματίου 60 €

Κρατήσεις θέσεων με την κατάθεση 150 € προκαταβολής.

Ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων. Οι επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά