Στο πλαίσιο του ετήσιου εορταστικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας εορτάστηκαν στις 22/5/«2021» στον εν Αθήναις αδειοδοτημένο Ναό της ΕΕΘ, τα Θαργήλια προς τιμήν των διδύμων θεών Αρτέμιδος και Απόλλωνος. Παράλληλα τιμήθηκαν και οι Αρετές της Αρμονίας και Ειλικρινείας.

«Τα Θαργήλια εκτός από ευχαριστήρια γιορτή στη γενναιοδωρία της Φύσεως είναι και καθαρτική. Ο ίδιος ο Απόλλων, καθαρμένος και εξιλεωμένος από τον φόνο του Πύθωνος, χάρισε στους ανθρώπους την δυνατότητα άρσης της ύβρεως από το μίασμα που προέρχεται από τα θνητά, αλλά υπενθύμισε και στους Ανθρώπους την υπακοή στους νόμους του Σύμπαντος. Η γονιμότητα και η καλή σοδειά εξαρτώνται από τις γονιμικές δυνάμεις, οι οποίες αναδύονται σε καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε υλικό, ηθικό και πνευματικό ρύπο.
Στο ανθρώπινο επίπεδο καλλιεργείται η διαρκής εναρμόνιση του βίου τόσο με τους αιώνιους νόμους της Φύσεως όσο και με εκείνους της πολιτείας. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν απουσιάζει η αρμονία και επικρατεί η ύβρις, οι κοινωνικές συμπεριφορές οδηγούν στην διατάραξη της κοινωνικοπολιτική ζωής, όπως ακριβώς διαταράσσονται οι εποχές με την παραμικρή δυσλειτουργία της Φύσης.»

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τους λατρευτικούς χώρους.

Eυχόμαστε σε όλους τους ευσεβείς Συνέλληνες υγεία, ευδαιμονία και πνευματική δύναμη.