(Ανοικτή) Eπιστολή 214 / 23.6.2009

Προς τον
Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνιο Σαμαρά
Υπουργείο Πολιτισμού,
Γραφείο Υπουργού
Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82 Αθήνα
Κύριε υπουργέ,

ως πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας η οποία εξέδωσε την συνημμένη από 10.6.2009 προκλητική και προσβλητική παρωδία «αδείας» προς οργανωμένους Έλληνες πολίτες που απλώς ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα παρενοχληθούν εάν τιμούσαν τον χώρο των Δελφών με μία σύντομη απαγγελία, σάς την επιστρέφουμε ως πέρα για πέρα απαράδεκτη τόσο για την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας, όσο και για την πραγματική φύση του ίδιου του χώρου των Δελφών.

Πρόκειται, όπως βλέπετε, για ένα αμήχανα αλαζονικό κείμενο, που με θράσος έρχεται να «χορηγήσει» σε οργάνωση που δρα υπό την αιγίδα μας, ελευθερίες που... ήδη είχε! Αγνοεί τάχα η κυρία που το υπογράφει ότι οι πάντες δικαιούνται σε χώρους ανοικτής πρόσβασης να κινούνται και να κάνουν ό,τι θέλουν, δίχως «άδειες» ανάλογες αυτής που «χορήγησε»; Αγνοεί επίσης ότι κανείς έμφρων άνθρωπος δεν θα ζητούσε την «καταρχήν άδειά» της, για να πει έναν ύμνο ΕΞΩ από τον πραγματικό αρχαιολογικό χώρο, πόσο μάλλον πειθόμενος κιόλας στις «υποδείξεις» των ανθρώπων της;

Κύριε υπουργέ,

για να διαμορφώσετε καλύτερη εικόνα για ποιον λόγο σάς επιστρέφεται ως απαράδεκτο το εν λόγω έγγραφο, σας στέλνουμε επίσης συνημμένα (προς σύγκριση ύφους και περιεχομένου) σχετική κανονική άδεια που ο φορέας μας είχε λάβει παλαιότερα το 2005, όχι για απαγγελία ενός ύμνου, αλλά για τέλεση κανονικής, πλήρους ιεροπραξίας στον Ναό της Προναίας Αθηνάς, η οποία και βεβαίως πραγματοποιήθηκε ωραία και απρόσκοπτα, με μόνη εξαίρεση έναν αρχαιοφύλακα, που τον ακούσαμε να λέει προς συνάδελφό του ότι κανονικά έπρεπε (προφανώς στο όνομα του Θεού του) «να μας λούσουν με βενζίνη και να μας βάλουν φωτιά»!.

Τι έχει λοιπόν συμβεί από τότε και έχουμε αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς των υφισταμένων σας; Επί της ουσίας τίποτε, αφού από τότε η χώρα μας ούτε από ξένη δύναμη έχει καταληφθεί, ούτε έχει αλλάξει το όνομά της σε «Νέο Βυζάντιο», «Ορθοδοξιά», «Ρωμανία» ή «Νέο Ισραήλ». Απλώς εκμεταλλευόμενο την δράση μιας περίεργης μικρο-ομάδας (και σε κάθε περίπτωση άσχετης προς εμάς που εκπροσωπούμε την Ελληνική Εθνική Θρησκεία), το απαρτιζόμενο αποκλειστικά από χριστιανούς Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) απεφάνθη σε κάποια στιγμή ότι οι ΙΕΡΟΙ μας τόποι. δεν είναι ιεροί, αλλά μόνον «αρχαιολογικοί» (ήτοι απλώς οικονομικά εκμεταλλεύσιμοι / καπηλεύσιμοι, ώστε να συγκεντρώνει μερικά ακόμη χρήματα το Ελληνικό Κράτος και ανετότερα να χρηματοδοτεί την παρασιτική πλην όμως οικονομικά πανίσχυρη θεοκρατία, πράγμα που είναι εμφανές άλλωστε ολοένα και περισσότερο ότι αποτελεί το κυριότερο μέλημά του).

Το ότι το απαρτιζόμενο αποκλειστικά από χριστιανούς Κ.Α.Σ. (για την λειτουργία και τις επιλογές του οποίου, ούτως ή άλλως έχουμε εκφράσει κατά το παρελθόν τους προβληματισμούς μας) θέλει να απεκδύει από ιερότητα τους ΙΕΡΟΥΣ μας χώρους, δεν σημαίνει βεβαίως απολύτως τίποτε, στον ίδιο βαθμό που δεν σημαίνει απολύτως τίποτε μία απόφαση δασαρχείου που θα αποφανθεί (εάν παραφρονήσει ο δασάρχης ή τον πιέσουν πολύ οι ρασοφόροι) ότι δήθεν δεν είναι ΙΕΡΑ όρη ο Όλυμπος, ο Παρνασσός, ο Ελικώνας και το Λύκαιο. Παρ' όλα αυτά, για να μην εκθέσουμε αυτό το ιδιότυπο αρχαιολογικό ιερατείο, φέρνοντάς το συνεχώς μπροστά στις αντιφάσεις του, εμείς συμβουλεύσαμε έκτοτε όλες τις υπό το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών οργανώσεις να μην αιτούνται πλέον πλήρεις ιεροπραξίες, αλλά τις ελάχιστες δυνατές μορφές απόδοσης τιμών προς τους ΙΕΡΟΥΣ μας τόπους, ώστε να διευκολύνεται η ικανοποίηση των αιτημάτων. Αν κρίνουμε όμως από το επαίσχυντο έγγραφο που σας επιστρέφουμε, το μήνυμα φαίνεται ότι είτε δεν ελήφθη, είτε δεν αξιολογήθηκε ορθά, είτε οι ενάντιες πιέσεις που ασκούνται (και το γνωρίζουμε αυτό) είναι σαρωτικές για την όποια σωφροσύνη ή έστω κοινή λογική.

Ακόμη χειρότερα, το απαρτιζόμενο αποκλειστικά από χριστιανούς Κ.Α.Σ. δεν φαίνεται να δείχνει τον ανάλογο ζήλο «εκκοσμίκευσης» των ΙΕΡΩΝ μας χώρων και προς την πλευρά των ομοθρήσκων τους, ούτε όταν κάθε χρόνο καρφώνεται σταυρός επάνω στον ιερό για τους πραγματικούς Έλληνες Άρειο Πάγο και τελείται λειτουργία που προσβάλει βάναυσα την ιερή του φύση, ούτε βεβαίως όταν τον τελευταίο καιρό έχουμε δει τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις να εγκαινιάζονται μουσεία (επί του προκειμένου της Χαιρωνείας και του νέου της Ακροπόλεως Αθηνών) με ορθόδοξες τελετές αγιασμού (!), όπου υψηλόβαθμοι ρασοφόροι ράντιζαν «εις δόξαν λαού Ισραήλ» με τον «αγιασμό» τους τα «δαιμονικά» αλλά εικαστικά όμορφα «είδωλα» ημών των κακών ειδωλολατρών Ελλήνων, ελπίζουμε δίχως τον γνωστό τους μεταφυσικό πανικό, αλλά απλώς για να πάει καλά η ταμειακή είσπραξη και να μαζευτούν περισσότερα κονδύλια για την περαιτέρω ενίσχυση της θεοκρατικής μηχανής μέσω του υμετέρου Υπουργείου.

Στην περίπτωση δε του μουσείου Ακροπόλεως η γελοιότητα υπήρξε τεράστια, αφού για να μην εκτεθεί ως καθυστερημένη και θεοκρατική η χώρα μας στα μάτια των επισήμων ξένων προσκεκλημένων στα κανονικά εγκαίνια του Σαββάτου 20 Ιουνίου, έγινε κουτοπόνηρα ορθόδοξος αγιασμός από τον αναπληρωτή του Αρχιεπίσκοπου τρεις ημέρες πριν, την Τετάρτη 17 Ιουνίου! Το ανατριχιαστικό γεγονός ενός χριστιανικού αγιασμού σε χώρο εθνικών αγαλμάτων, γλυπτών και αντικειμένων, πολλά των οποίων είναι θύματα των σφυριών των παλαιότερων χριστιανών, φάνηκε να αφήνει αδιάφορους τους κήνσορες του Κ.Α.Σ., όπως δυστυχώς και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να διακωμωδούν το γεγονός επί εβδομάδες. Όλα αυτά δείχνουν πως η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κοινής λογικής, αφού οι αντιφάσεις, τα άτοπα και τα ασυμβίβαστα όχι απλώς δεν καταγγέλλονται, αλλά μήτε καν συνειδητοποιούνται.

Κύριε υπουργέ,

διαβάζοντας με ανοικτό στόμα τα όσα διατυπώνει (και πολύ χειρότερα υπονοεί) στο επίμαχο έγγραφο η πολιτική υφισταμένη σας, αναρωτηθήκαμε σε κάποια στιγμή μήπως και εσείς,

συμφωνείτε ότι όσοι εμπράκτως τιμούν τα προχριστιανικά ελληνικά σεβάσματα είναι εν τέλει πολίτες μειωμένου φάσματος δικαιωμάτων και σε κάθε περίπτωση κατώτεροι των όποιων τουριστών,

θεωρείτε λογικό ότι όσοι εμπράκτως τιμούν τα προχριστιανικά ελληνικά σεβάσματα δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε κανέναν από τους χώρους που ήσαν για τους πραγματικούς Έλληνες ΙΕΡΟΙ, εκτός από ραχούλες και βουνοκορφές (που κι αυτές, όσες έχουν καλή πρόσβαση, είναι κατά κανόνα πιασμένες από μοναστήρια).

Σας ενημερώνουμε ότι παρά το πολυετές και ογκωδέστατο πολιτιστικό έργο μας, δεν έχουμε ποτέ καταδεχθεί να ζητήσουμε ενίσχυση από το Υπουργείο σας, ούτε και πρόκειται μελλοντικά, αφού είναι γνωστό ότι το ενδιαφέρον του Ελληνικού Κράτους εδώ και χρόνια εξαντλείται στο να εξυπηρετεί τις ορέξεις και τον περαιτέρω πλουτισμό του δικτατορεύοντος δόγματος του μονοθεϊσμού και συνεπώς πάντα κάποια κυρία Σκορδά θα μας περιπαίζει με αναλόγου ήθους και ύφους έγγραφά της. Το δικαίωμα όμως να είμαστε Έλληνες και να συμπεριφερόμαστε ως τέτοιοι σε έναν τόπο που, καλώς ή κακώς, λέγεται Ελλάδα, δεν θα το διαπραγματευθούμε ποτέ.
Κάθε αθλιότητα πρέπει να έχει ένας τέλος. Στο όνομα λοιπόν των εθνικών μας Θεών και των ψυχών των προγόνων μας, σας ανακοινώνουμε ότι προτιθέμεθα να αγωνισθούμε ενάντια στο Αδιανόητο που επαναληπτικά ορθώνεται μπροστά μας και ενάντιά μας, και στα πλαίσια αυτού του αγώνα:

Να δημοσιοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, κυρίως στο εξωτερικό, ότι το Ελληνικό Κράτος μάς αντιμετωπίζει όπως ένας στρατός κατοχής αντιμετωπίζει τους κατακτημένους του.

Να προσδιορίσουμε τον πραγματικό (γνωστό - άγνωστο) στρατό κατοχής της χώρας μας σε αυτούς ακριβώς που υπαγόρευσαν στην πολιτική σας υφισταμένη να συντάξει και να υπογράψει την γελοία «άδεια» που σας επιστρέφουμε.

Να δημοσιοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, κυρίως στο εξωτερικό, την μανιασμένη προσπάθεια να μας απαγορευθεί ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα να υπάρχουμε.

Να σταματήσουμε όλες τις εθελοντικές δράσεις των φορέων μας για καθαρισμούς αρχαιολογικών χώρων με άδειες των αρμοδίων αρχαιολογικών αρχών (έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μερικές... φαίνεται είμαστε καλοί μόνο για σκουπιδιάρηδες, όχι για αποδόσεις τιμών στα σεβάσματα των πραγματικών Ελλήνων!)

Να πληροφορήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την διεθνή κοινότητα για την κάλπικη και καταπατητική σχέση του υπόδουλου στην Εκκλησία Ελληνικού Κράτους με τον προχριστιανικό Ελληνισμό και να καταδείξουμε την αποκλειστικά κερδοσκοπική φύση τού δήθεν «ενδιαφέροντός» του για τις ξενητεμένες μας αρχαιότητες.
Μετά τιμής

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

Συνημμένα: 2

Κοινοποιείται:
στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ημεδαπής και αλλοδαπής: