Ανακοίνωση 413/ 07.07."2022"

Στις 7/7/«2022» συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ). Με ημερομηνία έγκρισης από το πρωτοδικείο Αθηνών την 7/7/«1997» μετράμε ήδη έναν αγώνα που καλύπτει το ένα τέταρτο του αιώνα. Είχε προηγηθεί η Πανελλαδική συγκέντρωση στον Όλυμπο τον Σεπτέμβριο του 1995, που διοργανώθηκε από το περιοδικό «Διιπετές», κατά την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία του «Ομοβουλίου των Ελλήνων», από το οποίο στη συνέχεια ιδρύθηκε το ΥΣΕΕ.

Σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του ΥΣΕΕ ήταν και παραμένει η ηθική υπεράσπιση και παλινόρθωση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας (ΕΕΘ) στην νεοελληνική κοινωνία, καθώς επίσης η ανάδειξη και η προβολή της Ελληνικής Εθνικής παράδοσης και κοσμοαντίληψης εν γένει.

Από την ίδρυσή του έως σήμερα, το ΥΣΕΕ έχει εκδώσει περισσότερες από 410 ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, δελτία τύπου και δημόσιες παρεμβάσεις με στόχο την υλοποίηση του συλλογικού θρησκευτικού δικαιώματος όσων ασπάζονται την ΕΕΘ. Επίσης έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 τελετές, εκπαιδευτικές διαλέξεις και σεμινάρια.

Το «2006» απεστάλη μακροσκελές υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τα πολιτικά κόμματα, βουλευτές και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, στο οποίο γνωστοποιήθηκαν οι αρχές και θέσεις του φορέα. Συγχρόνως ετέθη για πρώτη φορά το αίτημα για θεσμική αναγνώριση της ιστορικά συνεχούς και παραδεδομένης ΕΕΘ, καθώς επίσης και για την κήρυξή της, με ειδικό νόμο, ως ζωντανό τμήμα της ελληνικής παράδοσης.

Έπειτα από την ψήφιση νόμου 4301/2014, το ΥΣΕΕ, με την ιδιότητα του αποκλειστικού φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, κατέθεσε αίτημα απόκτησης Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου. Το αίτημα αυτό εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς έχει απορριφθεί για τυπικούς και μη ουσιώδεις λόγους από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Ωστόσο, από τον Φεβρουάριο του 2017, η ΕΕΘ έχει καταστεί «γνωστή Θρησκεία» με την συγκεκριμένη ονομασία (Ελληνική Εθνική Θρησκεία), κατά τα προβλεπόμενα από το άρθρο 17 του νόμου 4301/2014 και της χορηγήθηκε άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας λατρευτικού χώρου από την αρμόδια κρατική αρχή, δηλαδή την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το ΥΣΕΕ λειτουργεί αναγκαστικά υπό την μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας. Από την ίδρυσή του έως σήμερα η ηγεσία του είναι συλλογική. Το 2003 ορίστηκε ως Γενικός Γραμματέας ο αείμνηστος Βλάσης Ρασσιάς και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον θάνατό του στις 7/7/2019. Στην συνέχεια και μέχρι σήμερα, καταργήθηκε η θέση του Γενικού Γραμματέα και ορίσθηκε ένα μέλος του Συμβουλίου ως εκπρόσωπος προς την Πολιτεία. Η ηγεσία εκφράζεται συλλογικά. Επί πλέον ο στρατηγικός σχεδιασμός του φορέα, εκπονείται και υλοποιείται συλλογικά από τα καταστατικά μέλη.

Από τις πολλές και ποικίλες δράσεις του ΥΣΕΕ αξίζουν να αναφερθούν η ίδρυση παραρτημάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Κύπρος), η λειτουργία του Ιερατικού σχολείου, η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών και η διοργάνωση Αρχαιογνωστικών εκδρομών και περιηγήσεων. Επίσης σημαντικές δραστηριότητες αποτελούν η λειτουργία του Μυθολογικού Εργαστηρίου για παιδιά, οι Ομάδες Μελέτης των Ιερέων/ιών της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και της Νεολαίας ΥΣΕΕ «Πυθέας», τα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας, η λειτουργία του Εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης «Θέσπις», οι πολλές εκδόσεις βιβλίων, οι εκδόσεις ετήσιων ημερολογίων, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία Τράπεζας Αίματος.

Το ΥΣΕΕ για την λειτουργία και τις δράσεις του, ενισχύεται οικονομικά, αποκλειστικά και μόνο από τις χορηγίες των μελών του. Δεν υπάρχουν άλλες, νόμιμες ή παράνομες, μυστικές ή φανερές πηγές χρηματοδότησης. 

Συμπληρώθηκε ένα τέταρτο του αιώνα, συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας του ΥΣΕΕ στα δημόσια πράγματα της χώρας. Στο ΥΣΕΕ και τους ανθρώπους του, έλαχε ο ιστορικός κλήρος να βγάλουν την Ελληνική Εθνική Θρησκεία από την αφάνεια και να υποστηρίξουν συντεταγμένα τον Ελληνικό Εθνισμό, στον ιερό αλλά και τραγικό αυτόν τόπο. 

Μέχρι σήμερα έγιναν πολλά. Αναμένεται να ακολουθήσουν πολλά ακόμη. 

Το ποτάμι της Επανελλήνισης και της Εθνικής μας Αυτογνωσίας, ξεκίνησε ορμητικά και δεν γυρίζει πίσω. 

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους.
Ο αγώνας συνεχίζεται.