Για τα απαράδεκτα ενδύματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ανακοίνωση 432/ 19.03.«2024»

 Εν μέσω των ημερών της Αποκριάς του 2024 και εν αναμονή της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16-4-2024 στην Αρχαία Ολυμπία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, το Υπουργείο (α)Πολιτισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα νέα «κοστούμια» που θα χρησιμοποιηθούν κατά την τελετή. Πιθανώς η επιλογή της συγκυρίας αυτής, κατά την διάρκεια της οποίας επικρατεί το χαλαρό κλίμα της Αποκριάς, καθώς και η αποδοχή των πάσης φύσεως καρναβαλικών αμφιέσεων, να μην ήταν τυχαία. Όμως οι εμπνευστές της αλλαγής αυτής, αλλά και οι σχεδιαστές των «κοστουμιών», μάλλον αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν ανέμεναν την μαζικότητα αλλά και την δριμύτητα των αντιδράσεων που εκφράστηκαν δημόσια, αμέσως μετά την παρουσίαση.

Είναι προφανές ότι ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος διαθέτει τα στοιχειώδη αισθητικά κριτήρια, τουλάχιστον θα εκπλαγεί, βλέποντας τα νέα «κοστούμια».

Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, αποφασίστηκε να καταργηθούν τα υψηλής αισθητικής, λευκά, λιτά και απέριττα ενδύματα, τα οποία παρέμεναν σχεδόν αναλλοίωτα στον χρόνο, για να τονίζουν τα διαχρονικά ζητούμενα του Ελληνικού πολιτισμού, που είναι το ΚΑΛΛΟΣ και η ΑΡΜΟΝΙΑ. Αυτά τα, κατά κοινή ομολογία, πανέμορφα ενδύματα, πρόκειται να αντικατασταθούν από κακόγουστα, ασπρόμαυρα, ακαλαίσθητα ενδύματα, κατασκευασμένα από «εμπριμέ» υφάσματα. Είναι προφανής η αποτυχημένη προσπάθεια του σχεδιαστή να αποδώσει την αίσθηση ανάγλυφου χρησιμοποιώντας τις μαύρες ρίγες των «κοστουμιών» ως σκιάσεις πτυχώσεων.
Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το (αν)αρμόδιο Υπουργείο (α)Πολιτισμού απέναντι στις μαζικές αντιδράσεις αποδοκιμασίας και αποτροπιασμού που εκφράζονται για την σχεδιαζόμενη αντικατάσταση των ενδυμασιών της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, θα απαντήσει με το στερεότυπο «Όλα εξελίσσονται και δεν είναι δυνατόν αυτά να παραμένουν τα ίδια».
Στα πλαίσια του «Όλα εξελίσσονται…», ελπίζουμε και ευχόμαστε, να μην προχωρήσει το Υπουργείο (α)Πολιτισμού σε αντικατάσταση και της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Φωτοδότη και Ζωοδότη Ήλιο, με αφή από επώνυμους αναπτήρες, ανάλογα με το ποιος «χορηγός» δίνει τα περισσότερα χρήματα.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, δηλαδή της Θρησκείας των αβάπτιστων προγόνων μας, οι οποίοι ζούσαν, δρούσαν και δημιουργούσαν για το ΚΑΛΛΟΣ και την ΑΡΜΟΝΙΑ, εκφράζει δημόσια αγανάκτηση και αποστροφή, για την επιχειρούμενη αλλαγή των ενδυμασιών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σκεπτικό όλων αυτών που μεθοδεύουν με πάθος την αλλαγή των ενδυμασιών της τελετής. Γνωρίζοντας όμως τον μέχρι στιγμής «Βίο και Πολιτεία» της, εντεταλμένης από συγκεκριμένα εξωθεσμικά κέντρα, κυρίας υπουργού, καταλήγουμε στο ευκόλως εννοούμενο συμπέρασμα: Πίσω από την επιλογή αυτή βρίσκονται εκείνοι που συνεχώς συκοφαντούν, υβρίζουν και λοιδορούν ως ειδωλολάτρες και ανήθικους τους προγόνους μας, δηλαδή αυτούς που ίδρυσαν και διατήρησαν ζωντανούς επί αιώνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως θρησκευτικούς αγώνες προς τιμήν του θεού Διός. Σαφέστατα πρόκειται για τους πάσης φύσεως μονοθεϊστές και εν προκειμένω για το εν Ελλάδι παράρτημά τους, την, κατά δήλωσή τους, «Aνατολική Oρθόδοξη Εκκλησία του Xριστού».

Απόσυρση ΤΩΡΑ των απαράδεκτων ενδυμάτων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.