Το Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά συμμετείχε για 7η χρονιά με δύο διαφορετικές δράσεις στο Athens Science Festival «2024», που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη και αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις με τίτλο «Ταξίδι στην Ουράνια Σφαίρα» και «Ανακαλύπτω το Άτομο... με τον Δημόκριτο». Και οι δύο παρουσιάσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό!

Στο «Ταξίδι στην Ουράνια Σφαίρα», τα παιδιά έμαθαν για την προέλευση των ουράνιων σωμάτων, του ηλιακού συστήματος, τι είναι τα άστρα, οι αστερισμοί κ.λπ. ενώ παράλληλα έγινε αφήγηση των μύθων που τους ονομάτισαν. Έμαθαν πώς η γνώση του νυχτερινού ουρανού χρησιμεύει στον προσανατολισμό κ.ά. Μέσω της διάδρασης γνώρισαν βασικούς αστερισμούς, τη σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία και τον τρόπο που μπορούν να τους εντοπίσουν στον νυχτερινό ουρανό από το σχήμα τους και τον αριθμό των άστρων που τους αποτελούν.

Τα παιδιά γνώρισαν επίσης τον μεγάλο ατομικό φιλόσοφο Δημόκριτο και ανακάλυψαν το Άτομο και την ατομική θεωρία. Γνώρισαν και κατανόησαν μέσω των δραστηριοτήτων τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων, τι είναι τα άτομα, ποια είναι τα δομικά στοιχεία τους, πώς κινούνται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κ.ά.