Στο πλαίσιο του ετήσιου εορταστικού κύκλου, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εόρτασε τα Θεογάμια προς τιμήν του Ιερού Γάμου του θεϊκού ζεύγους Διός και Ηρας. Επίσης, τιμήθηκαν οι αρετές της Παρρησίας και της Υπερηφανείας.
Της Ιεροπραξίας των Θεογαμίων προηγήθηκε τελετή ονοματοδοσίας της συνελληνίδας Αρετής.

Στα Θεογάμια γιορτάζουμε τον Ιερό Γάμο του θεϊκού ζεύγους Διός και Ήρας, την Ιερή Σύζευξη των δύο κοσμογονικών δυνάμεων του σύμπαντος. Η ένωση και ενέργεια των δημιουργικών θεών είναι μια απαραίτητη αέναη διαδικασία για την διατήρηση της κοσμικής τάξης αλλά και της ζωής. Η Ιερή Θεϊκή Ένωση είναι μια Ιεροπραξία που αντανακλάται στο ανθρώπινο επίπεδο ως μια τελειοποιητική λειτουργία που επιτυγχάνεται μέσα από τον γαμήλιο βίο και οδηγεί τους συζύγους στην καλλιέργεια και ωρίμανση τους.
Κατ' επέκταση στο κοινωνικό επίπεδο ο θεϊκός γάμος αποτελεί κοσμικό πρότυπο και θεμέλιο για την κοινότητα και την πόλη. Με την δημιουργία οίκων και την απόκτηση τέκνων διασφαλίζεται η σταθερότητα και η συνέχεια της ύπαρξής τους. Ο γάμος είναι πολιτιστικό αγαθό καθώς αποτελεί μετάβαση από τον άγριο βίο της εφηβείας στον πολιτισμένο και καλλιεργημένο των ενηλίκων.

Ευχόμαστε σε όλους τους Συνέλληνες υγεία, φωτισμό, αξιοπρέπεια κι ελευθερία.